advertise

دلایل بد کار کردن خودرو و ریپ زدن آن

ریپ زدن ماشین می‌تواند در پی بروز مشکلاتی در خودرو رخ داده و دلایل مختلفی داشته باشد. اما باید بدانید که رفع این مشکل تنها در گرو شناسایی عامل بروز آن می‌باشد. در واقع اگر عامل اصلی به درستی تشخیص داده نشود، نه تنها مشکل ریپ زدن حل نشده، بلکه دیگر قسمت‌های خودرو هم دچار مشکلات بزرگ خواهد شد. در ادامه برخی از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل را با هم بررسی می‌کنیم:

۱- معیوب بودن سیستم سوخت‌رسانی

گاهی علت ریپ زدن خودرو، کاهش سطح سوخت درون باک ماشین است. از این رو بهتر است در قدم اول برای شناسایی مشکل، سطح بنزین یا سوخت ماشین را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که میزان سوخت به قدر کافی بود، باید به سراغ بررسی احتمالات دیگر رفت. در چنین شرایطی ممکن است مشکل پیش آمده ناشی از معیوب بودن یا کثیف شدن سیستم سوخت‌رسانی باشد. در واقع اگر پمپ بنزین دچار مشکل شده و یا صافی بنزین و انژکتورها کثیف شوند، موتور ریپ خواهد زد. توصیه ما جهت پیشگیری از بروز این قبیل مشکلات، شستشوی دوره‌ای انژکتورها و تعویض به موقع صافی بنزین می‌باشد. به طور کلی هر گونه اختلال در سیستم سوخت‌رسانی و سنسورهای آن نظیر سنسور اکسیژن، مپ سنسور دریچه گاز، وجود نشتی در لوله‌های هوا و سوخت و … می‌تواند منجر به کارکرد نامتوازن و غیرطبیعی موتور ماشین شود. زیرا خراب شدن این قطعات میزان مخلوط شدن بنزین و هوا را دچار تغییر نموده و مخلوط پاشش شده درون محفظه احتراق نسبت به حالت عادی متفاوت خواهد بود. در نتیجه موتور نمی‌تواند به درستی عمل نموده و ریپ می‌زند.

۲- معیوب بودن شمع خودرو

یکی از رایج‌ترین علل ریپ زدن ماشین، خرابی یا کثیفی شمع‌های موتور است. این شمع‌ها که معمولا در محیط بسیار داغ سیلندر وظیفه جرقه‌رنی در محفظه احتراق را برعهده دارند، پس از مدتی کارایی خود را از دست داده و دیگر قادر به انجام درست وظایفشان نیستند. در نتیجه باید آن‌ها را تعویض کنید. علاوه بر این وجود دوده و رسوبات در این محیط سبب آلودگی سر شمع‌ها شده و کیفیت قوس الکتریکی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مشکل نیز می‌تواند دلیل والف زدن خودرو باشد. کارشناسان توصیه می‌کنند جهت پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از خرابی شمع‌ها، پس از طی کردن مسافتی در حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار کیلومتر آن‌ها را تعویض نمایید.

کویل نوعی سیم‌پیچ القایی است که برق را از باتری دریافت نموده و ولتاژ آن را برای جرقه‌زنی شمع‌ها افزایش می‌دهد. اگر این قطعه و یا سوکت‌ها و سیم‌هایش دچار خرابی شوند، برق کافی برای جرقه زدن شمع‌ها تامین نشده و موتور دچار ریپ زدن می‌شود. وایر شمع نیز کابل‌هایی است که برق ولتاژ بالا را از کویل دریافت نموده و به شمع می‌رساند. اگر وایر خراب شده و یا عایق پوششی آن از بین برود، شاهد تخلیه الکتریکی از بدنه وایر به سطوح فلزی اطرافش خواهیم بود. در این صورت عملکرد شمع‌ها با مشکل مواجه شده و پدیده ریپ زدن خودرو رخ می‌دهد. بهتر است برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقی هر ۶۰ هزار کیلومتر، وایر شمع‌ها را تعویض نمایید

۵- معیوب بودن میل سوپاپ

یکی دیگر از دلایل ریپ زدن ماشین ، معیوب بودن میل سوپاچ است. در صورتی که بادامک‌های میل سوپاپ دچار فرسایش و تغییر شکل شوند، موتور قادر به ادامه عملکرد صحیح خود نبوده و دیگر نرم و روان کار نمی‌کند. در این شرایط راه‌حل تعویض میل سوپاپ می‌باشد.

۵- معیوب بودن میل سوپاپ

یکی دیگر از دلایل ریپ زدن ماشین ، معیوب بودن میل سوپاچ است. در صورتی که بادامک‌های میل سوپاپ دچار فرسایش و تغییر شکل شوند، موتور قادر به ادامه عملکرد صحیح خود نبوده و دیگر نرم و روان کار نمی‌کند. در این شرایط راه‌حل تعویض میل سوپاپ می‌باشد.

۶- معیوب شدن سیلندرها

خراب شدن سیلندر، سوختن آن یا ترک برداشتنش باعث ایجاد مشکل در عملکرد موتور شده و ریپ زدن ماشین را در پی خواهد داشت. علاوه بر این معیوب شدن واشر سرسیلندر هم می‌تواند به نشت رطوبت به درون محفظه سرسیلندر و به ویژه شمع‌ها منجر شده و موتور را دچار ریپ زدن کند. علاوه بر این اگر کاسه نمد گیت سوپاپ، واشر سرسیلندر و رینگ پیستون‌ها خراب شوند، روغن به سر شمع‌ها نفوذ کرده و منجر به ریپ زدن موتور می‌شود.

۴- تنظیم نبودن موتور

اگر پیشرانه تحت هر شرایطی از حالت تنظیم درست خود خارج شده و موقعیت میل‌لنگ نسبت به میل سوپاپ تغییر کند، موتور دیگر نمی‌تواند به درستی فعالیتش را ادامه دهد. در این شرایط شاهد ریپ زدن ماشین خواهیم بود.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد.